03/12/06

3.C bygger børneby

Eleverne i 3.c bygger børneby

Som led i dansk-, matematik-, billedkunst- og engelskundervisningen er eleverne i fuld sving med at bygge en spændende børneby for børn, der har det svært. I tre uger er klassen forvandlet til ?en byggeplads?, hvor eleverne opfører og indretter huse og udendørsaktiviteter.  Husene befolkes af børn fra forskellige lande, og snart udspiller sig der et almindeligt hverdagsliv i og omkring husene.

Metoden hedder ?Storyline?. Børnene er med til at opbygge rammerne for at en historie kan udvikle sig. I børnebyen skal eleverne lærer matematikfaglige begreber som fx målestoksforhold at kende, men også noget om at udtrykke viden, tanker og følelser.

Vi synes alle i 3.c, at det er spændende at arbejde med. (BP)

11/09/05

3.C har sat HC. Andersen på museum

3. C. deltog i oktober i udstillingen Børnenes H. C. Andersen Kunstudstilling på Museet for Varde By og Omegn. Alle skoler og daginstitutioner i Varde var inviteret til at deltage, og 3.C. valgte at arbejde med 4 H. C. Andersen-eventyr: Prinsessen på ærten, Fyrtøjet, Tommelise og Den standhaftige tinsoldat.

På lågene af tomme kopikasser lavede de hver en collage af deres yndlingseventyr. Nogle vidste lige, hvordan deres collage skulle se ud, andre kæmpede lidt mere, men fælles for alle var, at de arbejdede ihærdigt i 3 uger. Resultatet blev 20 farvestrålende collager, der lyste op på udstillingen.

3.C.?s collager og resten af udstillingen kunne ses fra den 13. til den 30. oktober, hvor alle besøgende havde mulighed for at stemme på lige netop det kunstværk, de syntes bedst om. Så det var 20 overraskede og meget stolte elever, der i dag fik besøg af museumsdirektør Ole Faber og udstillingsarrangør Inger Riddersholm, der kom for at overrække 3.C. prisen som vindere af konkurrencen. Sejren blev fejret med saftevand og flødeboller.

Præmieoverrækkelse i 3. C

05/04/05

3. a på Fanø

3.a er netop hjemvendt fra en særdeles vellykket lejrtur til Fanø. Vejret var herligt, ungerne pragtfulde og oplevelserne mangfoldige.

Der har været tid til hygge og faglige input. En tur i Hannes hus i Sønderho, en tur langs Vadehavet med naturvejleder. Bål og snogbrødsspisning. Gallamiddag med underholdning og dans o.m.m.