11/30/10

Du kom til vor Jord

6. klasse i Ribe Domkirke

5. og 6. klasserne har nu været til det sidste arrangement i forbindelse med årets RAMS skoleprojekt.

Arbejdet på skolen med årets tema ?Du kom til vor runde jord? startede i oktober. Eleverne arbejdede med at lære salmerne, så de var fortrolige med at synge dem; dette skete i både musik-, kristendoms- og dansktimerne. Endvidere arbejdedes der tværfagligt med undervisningsoplæggets øvrige forslag til opgaver.

Hele undervisningsmaterialet er udarbejdet, så det opfylder Trinmål i Fælles Mål 2009 for de enkelte fag.

Eleverne ha rværet i Sct. Jacobi Kirke i løbet af uge 45 og 46 for der at synge salmerne og tale med præsten og organisten om dem. Og som afslutning er man taget til Ribe Domkirke hvor de mødtes med mange klasser fra andre skoler i Ribe Stift for at synge sammen.

05/13/09

Mobning - et tema i 5.klasserne

I alle 5 klasserne har vi arbejdet med mobning.
I A klassen har vi læst Busters Verden, og alle klasserne har efterfølgende set filmen. Til mobbeaftenen(billederne) startede klasserne med at spise med forældrene.
Alle havde medbragt mad til den fælles spisning.
Da vi havde spist, skulle vi ned i festsalen hvor alle klasserne skulle optræde med teaterstykker de havde arbejdet med hele ugen.
A. klassen startede med en historie om en dreng der havde gået i sin klasse i to år, og skulle holde sin fødselsdag for klassen. Alle sagde ja tak til invitationerne, men på selve dagen havde klassen valgt at boycutte festen.
Den anden historie handlede om to børn som bliver mobbet med at deres mor har kræft og tabt alt sit hår.
Mobningen stoppede da moren døde(based on real stories).
B. Klassen havde lavet et stykke med en pige der bliver udstødt af to andre piger og tager sit liv med smertestillende piller.
De havde også lavet et dias med billeder om mobbesituationer, der kunne havde forgået rigtigt, og kommentarer til mobning.
C. Klassen havde lavet ét stort stykke om en dreng der hedder Birger som prøver at tage sit eget liv På grund af at han bliver mobbet.
Han skærer i sig selv med en rusten hobby kniv fra skolens sløjd lokale.
Efter det sang og spillede alle klasserne en sang der hedder ``Stop Mobning Nu´´, som alle klasserne havde arbejdet hårdt med
Alle klasserne havde en kagebod hvor der blev solgt kage, te, sodavand og kaffe.

Jonathan og Andreas 5a

11/17/08

Indianeruge i 5.kl

I uge 44 havde 5. klasserne indianeruge. Hele ugen stod i friluftlivets tegn. Der skulle laves mad, laves redskaber til at spise maden, holdes liv i det vigtige lejrbål omm.

Heldigvis var der hverken brug for regndans eller solskinsdan. Vejret var med klasserne hele ugen.

02/26/07

5.b spiller Astrid Lindgren

5. b har sammen med deres klasselærere Henriette Kristensen instuderet et teaterstykke sammen sat af figurer fra Astrid Lingrens forfatterskab. Det kom er et flot stykke ud af og det blev opført for forældre og andre pårørende i festsalen. Efterfælgende var der teatermiddag på Skoletorvet for forældre og medvirkende.

ERROR: Content Element type "tiny_gallery_pi1" has no rendering definition!

02/05/07

Taskeprojekt 5. a

5.a har sammen med deres håndarbejdslærer Lene Dall Berthelsen lavet tasker.

05/23/06

5.a på lejrskole i Kolding

Vi har d.d. modtaget flg pr mail fra Kolding:

Her går det godt humøret er højt og børnene glade.

Vi ankom i går til vores skønne vandrehjem, hvor vi spiste vores madpakker, inden turen gik til Trapholt. Efter Trapholt var i byparken og der blev leget, sejlet og hygget! Om aftene var vi alle i Slotssøbadet og det var en stor succes! Derefter var alle trætte efter dagen strabadser og så var det godnat. I dag har vi besøgt 5. b på Aalykkeskolen og de viste rundt på Koldinghus. Her spiste vi også vores madpakker og sagde så farvel til 5. b. Så gik turen til Geografiskhave, hvor der også blev tid til at lege, klappe geder og æsler mv. Lige nu er der stilletime på værelserne, hvor børnene skriver logbog og slapper af ovenpå alle dagens oplevelser.

I aften står den på hygge og spil!

Mange fornøjelige hilsner 5.a + ElseMarie, Hans og Trine

04/04/06

Indianerdag i 5. klasse

Torsdag den 30/3 var der indianer-dag for 5.a og 5.b. Det blev en meget anderledes skoledag, med større frihed end på almindelige skoledage, idet eleverne selv bestemte hvilke aktiviteter, de ville deltage i. Man skulle dog huske på, at det var frihed under ansvar. Al normal undervisning er var aflyst.

Vi startede dagen med en fællessamling kl. 8.00. I løbet af dagen var der mulighed for mange forskellige aktiviteter (selv om det regnede).

Vi tændte bålet fra morgenstunden. Ved bålet lavede vi snobrød, kartoffelæg og pandekager. Alle skulle selv snitte en pandekagevender i træ.

Derudover var der bl.a. mulighed for at lave en drømmefanger, smykker og punge.

Cecilia, Jakob og Tina

Se billeder fra dagen herunder

11/28/05

STOMP-dag i 5. klasse

I dag var det kommunal stomp-dag for kommunes 5. klasser.

Musikskolen havde arrangeret - og forud herfor har musiklærerne været på kursus for at kunne forberede børnene på dagen.

Fra morgenstunden genlød skolen af rytme fra klap, slagtøj og dans.

Stomp er musik lavet med forhåndenværende  materialer, såsom murerbaljer/spande og olietønder i forskellige størrelser.

se billederne herunder

06/06/05

Modeshow 5.a

Tasker i 5. a

5.a har her i efteråret designet og syet tasker.