02/24/12

Stolte elever ved fernisering for bogudgivelse

6.årgang var i dag samlet til fernisering på skolebiblioteket. Årsagen var udgivelsen af en samling af gysernoveller skrevet af elever i 6.b. Novellerne er så velskrevne, at de nu er blevet samlet til en bog, som kan lånes på biblioteket.
Bibliotekar Anja Egebjerg Hansen og afdelingsleder Erling Frost holdt hårrejsende taler og der blev fra bibliotekets side budt på kage og saftevand.

Samtidig fandt kåringen af årets Stormester i oplæsning sted. Det blev også en elev fra 6.b, nemlig Emilie Lønborg. Hun går nu videre til semifinalen på hovedbiblioteket i Varde.

04/25/06

Cyklisteprøve for 6. klasse

CYKLISTPRØVEN FOR  6. KLASSERNE d. 10.maj VED JACOBIHALLEN.

Politiet og færdselskontaktlærerne afprøver i år et helt nyt koncept for afholdelse af cyklistprøven for 6. klasse. Den praktiske del af prøven afholdes 1 dag for de 3 byskoler og Alslev skole. Brorsonskolen og Jacobi har fået tidsrammen kl. 8.30 til kl. 11.30. Lykkesgård og Alslev kl. 11.30 til kl. 14.30.

Alle elever i de 3 6. klasser på Brorsonskolen deltager i prøven. Det er en del af den obligatoriske færdselsundervisning.

Færdselskontaktlærer Dorte Schori står for udlevering af undervisningsmateriale samt koordinering af Brorsonskolens deltagelse

Cyklistprøven består af 2 afdelinger. En teoretisk og en praktisk prøve.

Teoriprøven afholdes tirsdag d. 2/5 i 3. time. Lærerne retter prøven og afleverer til undertegnede.

Den 2. maj kommer Tom Øhlenschlæger kl. 8.00 til Brorsonskolen og gennemgår ruten for eleverne i de 3 6.klasser i filmlokalet. Eleverne får samtidig ruten udleveret, så de kan afprøve den inden d. 10. maj.

I den praktiske prøve indgår:

1. Cykelrute i Varde by.
  2. Kørsel på manøvrebane
  3. Demonstration af højresvingende lastbil.

Der cykles selvfølgelig med cykelhjelm. (Kan lånes)

Klasselærer vil få en kontrolpost på ruten. ( Der vil yderligere være skolepatruljemedlemmer på ruten som vejvisere.).

Der vil være almindelig skolegang efter prøven. (DS)

10/11/05

Sport og Spinat

6.A og 6.C har i ugerne 40 og 41 deltaget i konkurrencen DM i sport & Spinat. Bag konkurrencen står Experimentarium og FDBs skolekontakt.
Eleverne har skullet komme med deres bud på den bedste madpakke og skolegårdsleg, samt fremvise begge dele i en sport og spinat bod. Her skulle de så indsamle bedømmelser fra de besøgende. Kravene har været høje og vi indsender nu vores bidrag til konkurrencen, såvel som ca. 1000 5. og 6.klasser i Danmark også indsender deres forslag.
En skitur til Norge står på højkant og vi venter spændt på at finalisterne offentliggøres d. 28. oktober.
Vi I læse/vide mere, kan hjemmesiden www.dmisoprtogspinat.dk besøges.

Billederne herunder viser 6.c indslag for at sikre sig kokkehuer og bolde, så de kunne få en god bedømmelse totalt.

6.A har lavet opskrifterne. Prøv dem - de er til fri afbenyttelse

Opskrift til fri afbenyttelse:

En glad madpakke