02/05/09

Brorsonskolen i Ungdomsparlamentet

I mandags var 3 elever,Emina, Samah og Aynur fra 9.a, samt deres samfundsfagslærer Jacob Sottrup-Jensen i Folketinget for at deltage i ungdomspalamentet.

Her skulle pigerne deltage i udvalgsarbejde omkring deres og andres lovforslag. Pigerne må have haft rigtig gode forhandlingsevner, for deres forslag gik igennem udvalgsarbejdet og frembragt som et af 12 lovforslag i ungdomsparlamentet, hvor det blev vedtaget med et stort flertal. Det er rigtig godt gået. Kun 6 lovforslag blev godkendt i UP.

Se pigernes lovforslag her

Se hvad undervisningsministeriet skriver om up-dagen her

Billeder fra UP-dagen her

Se hvad Folketinget bringer om UP-dagen her.

04/14/05

Brorsonskolen i Ungdomsparlamentet

Brorsonskolen var igen i år repræsenteret ved Folketingets Ungdomsparlamentsdag. se tidligere indslag her: 1) 2)

De deltagende var Sabrina Lund Borg, Sanne Grønbech Sørensen og Malene Assenbæk Burgdorf alle 3 fra 8.d.

Dagen startede med en velkomst i Landstingssalen, hvorefter de blev sendt ud i de forskellige udvalg. Pigernes lovforslag "Oprettelse af et DNA-registre" var med i retsudvalget. Lovforslaget blev ikke vedtaget i udvalgsarbejdet, men retsudvalget var repræsenteret ved den senere afstemning i i Folketingssalen. Efter at have arbejdet i udvalgene var der frokost for eleverne i "Snapstinget". Herefter var der spørgetime i Folketingssalen, hvor der bla. var besøg af Connie Hedegaard, Lene Espersen og Bertel Haarder. Efter en meget aktiv og seriøs spørgetime begyndte afstemningen af de 12 forskellige lovforslag. Eleverne stemte for 9 ud af de 12 lovforslag - som alle blev afleveret personligt til Statsministeren klokken 16:30 i Landstingssalen, hvor dagen blev afsluttet med en lækker reception. Til selve receptionen var der besøg af bla. Mogens Løkketoft og Niels Helveg Pedersen. Dagen sluttede klokken 17:15 hvor turen gik mod hovedbanegården, her ventede der os et tog mod Jylland. Klokken 21:45 var vi tilbage i Varde, alle meget trætte men med os hjem havde vi en kæmpe oplevelse.

Vi ser frem til U.P. 2007

JH

Se også billeder fra Ungdomsparlamentets hjemmeside