01/06/12

Kulturel Rygsæk - Stomp for 9. klasse

I forbindelse med Varde Kommus tilbud til alle skoler om en kulturel rygsæk, deltog 9. klasserne i et STOP-arrangement i skolens festsal

I nogle timer fik elevene lært rytmisk koordinering, at lave og bevæge sig til en rap og lave fælles dans.

Det hele mundede ud i en lille stomp-koncert med tilskuere fra 6. klasse. De blv medinddraget i numrene idet de skulle være rytmemagere.

Se billederne herunder.

04/07/08

Berlin april 2008

I uge 13 havde klasse/tysklærerne på Brorsonskolen ophævet den daglige undervisning for at henlægge den til Berlin. Som de fleste andre steder i landet er faget tysk ikke det mest populære på skemaet, så derfor havde vi før sommerferien bedt om lov til at arrangere en studie/afskedstur til Berlin for at gøre faget lidt mere levende og attraktivt. Det fik vi heldigvis lov til.
Det blev en rigtig god tur med mange forskellige oplevelser. Det, der nok gjorde størst indtryk på os var Berlin-Hohenschönhausen, det tidligere stasifængsel, hvor vi så fangeceller, torturredskaber, forhørslokaler mm.?Den kolde krig? kom pludselig meget tæt på??.igen!

Turen gik også til Sachsenhausen, den berømte kz-lejr fra 2. verdenskrig, hvor vi med egne øjne så de frygtelige vilkår fangerne levede under, og til sidst stedet, hvor de enten blev gasset eller skudt. I kælderen under en barak kunne vi se lokalerne, hvor folk var forsøgskaniner for det "medicinske" studium.

Lidt synd for byen at det er krigen og efterkrigstidens grusomheder, der bliver studeret og nævnt, for Berlin rummer utroligt mange spændende ting, som vi også fik kikket på under den 3 timer lange byrundtur. Flere af eleverne var senere på dagen på egen hånd rundt i byen, for at kikke nærmere på Rigsdagen og den kunstneriske og farverige bydel Kreuzberg, et svar på vort Nørrebro.
Det var en stor flok, der var af sted, men som vi lærere hurtigt blev enige om, var  det en flok utroligt søde, opmærksomme og interesserede unge mennesker vi havde med.
Som sagt var det en kæmpeoplevelse for såvel de 70 elever som vi 9 voksne og vi tror, eleverne fremover lidt bedre kan forstå, hvad det er, vi taler om, når 2. verdenskrig, "muren" og "den kolde krig" bliver nævnt.

05/22/05

9. c på afslutningstur

9.C har hodt afslutningstur.

Inden afgangsprøver og det virkelige liv efter 9. års obligatorisk skolegang tog 9.c på en herlig afslutningstur den 17. maj, hvor solen skinnede om kap med den grønne bøgeskov ved Karlsgårde Sø.

Torben Berthelsen, SSP Varde, var lejet til at arrangere diverse teambuildingsmomenter, hvor alle blev udsat for øksekast, bodyboksning, synkronski og helikopterflyvning.....

Se her hvad der kom ud af det!

02/03/05

Kultur og energitur i 9. klasse

Onsdag en 23. februar flytter vi undervisningen for 9. klasserne til Esbjerg.

KULTUR

Esbjerg Kunstmuseum stiller vi spørgsmål til moderne kunst. Vi tager pulsen på hvad der sker i kunstlivet her og nu, og sætter æstetiske oplevelser til debat. Museets samling på ca. 800 værker rummer dansk billedkunst fra 1920érne og frem til i dag.

ENERGI

Vestkraft forsyner et stort område med el. Her vil vi få en rundvisning på det gigantiske elværk og nyde udsigten over området fra 80 meters højde.

Mødetid kl. 8.30 på parkeringspladsen ved Busstoppestedet

Hjemkomst ca. kl. 15.00

Vi beslaglægger jeres tid til ca. kl. 13.00 hvorefter der er ?fri leg? på gågaden eller skøjtebanen.

Hold 1        Kunstmuseum kl. 9.30 ? 11.00.

Vestkraft kl. 11.30 ? 13.00.

Hold 2        Vestkraft kl. 9.00 ? 10.30

Kunstmuseum kl. 11.30 ? 13.00