11/12/09

Kulturbasar

Her til aften løb den store Kulturbasar af stabelen.

Fra kl 17 strømmede børn og forældre til skolen for henholdsvis at præsentere og se hvad der har været arbejdet med i ugens løb.

Og det var en stor mangfoldighed af udstillinger og indslag der var præsenteret.

Aftenen bød bl.a på danse fra forskellige lande opført at et danseensamble fra 8.-9. årgang. Sikke en energi og koreografi de kunne lægge for dagen. Børnehaveklassen 0.a sang og dansede polske sange og danse under akompagnement af en af mødrene som er af polak. 1. b havde Ungarn som tema og sang og spillede en ungarnsk sang. %. klasse havde øvet sig på diverse udenlandske sange på sprog der ikke alle var lige lette at synge på. Men de gjorde det flot.

I speakers corner var der mange taler med forskellige temaer. I den Tyrkiske restaurant var der en konkurrence med en middag for to på restaurant Mila i Esbjerg som præmie. Den blev undet at Birgitte Larsen på Isbbjerg Møllevej.

Det sønderjydske kaffebord er en del af en gammel kultur som i dagens anledning var genopfrisket i Danmarkscaféen.

Vi havde besøg af Revl og Krat og Folkedansere fra Varde, der viste os noget af en kultur, der er ved at forsvinde, hvis den ikke holdes i hævd af disse danseforeninger og spillemandsorkestre.

En dejlig aften som elever og lærere/pædagoger havde gjort et stort stykke arbejde for at det skulle blive en succes. Det blev det. Tak for indsatsen.

Der skal også lyde en tak til skoleonkler/tanter, forældre og skolebestyrelsen for hjælp ved ugens forløb og afviklingen af kulturaftenen.

Se billeder fra aften herunder

11/10/09

Kulturuge nov 2009

Bosnien

Afrikansk dans

Uge 46 står i kulturens tegn, så derfor er den normale undervisning aflyst til fordel for emneugen, hvor Brorsonskolens elever fra 0. klasse til og med 9. klasse arbejder og fordyber sig både fagligt og kulturelt med forskellige lande. Formålet med ugen er at bibringe alle elever et kendskab til de nationaliteter og de dermed forbundne kulturer, der er i elevflokken på Brorsonskolen. Der er 10 forskellige statsborgerskaber, 10 oprindelseslande og derer tales mindst 10 modersmål i hjemmene.

En god anledning til at alle elever får et kendskab til hinandens baggrunde. Viden og kendskab fremmer forståelsen.

Eleverne er godt i gang med at arbejde sig ind på de forskellige nationaliteter og der produceres til den store kulturbazar der finder sted torsdag aften fra kl 17- 21.

Herunder stemningsbilleder fra 2. dagen.

Kulturuge 2009

11/10/09