06/24/10

Brorsonposten er på gaden


Brorsonposten i papirudgave er nu på gaden.

Læse den her.

 

 

 

06/24/10

Dimission 2010


Overrækkelse af afgangsbeviser

Traditionen tro (selv på en Sct. Hans aften) blev der onsdag aften holdt dimisson for 9. klasseeleverne.

65 afgangselever og deres forældre (ca 200) var mødt op til denne skelsættende aften.

Efter at skolens store kor havde ønsket afgangseleverne god vind fremover holdt skoleleder Oluf Nissen sin dimissionstale. Den omhandlede i korte træk en opfordring til at hoppe ud i livet som linedanseren på sin line - være målrettet og stå ved de valg man laver. Der var tak til eleverne for veludført sidste skoledag og en opfordring til at nyde livet udtrykt ved en samtale med Peter Plys.

Herefter var der en hilsen fra skolebestyrelsen til eleverne og deres forældre. Den blev foretaget af skolebestyrelsesformanden Anette Krog-Meyer, der efter 10 år som formand og 16 år som skolebestyrelsemedlem takkede af.

Eleverne forlader skolen til flg ungdomsuddannelser:

10. klasse 26, HHX 8, HTX  1, STX 23 og Erhvervsuddannelser 7.

Se flere billeder fra dimissionsaftenen her.

06/23/10

Ny UU-vejleder


Anne_lise Svane

Efter sommerferien starter Anne-Lise Svane som UU-vejleder på Brorsonskolen. Hun afløser Morten Lyngsø der skal være Unge-vejleder i UU-Sydvestjylland.

Anne-Lise Svane kommer fra en tilsvarende stilling iTjæreborg og Skads. Hun skal betjene Brorsonskolen i samarbejde med Henrik Bendtson. Derudover betjener Anne_lise Svane Ølgod og Tistrup skoler.

06/23/10

Brorsonskolens idrætsdag


Traditionen tro holdt Brorsonskolen idrætsdag onsdag for sommerferien. Eleverne var fordelt på mange destinationer: Lunden hvor der blev spillet Skovstratego, Fritidscenteret hvor der var boldspil og beachvolley, skolens sportsplads hvor der blev spillet softball og skolegården hvor der blev kæmpet ivrigt mellem klasserne i basketball.

De små (indskolingen) havde besøg af børnehaverne og der var arrangeret stjerneløb med mange forskellige aktiviteter.

Se billedkavalkade her

06/18/10

Kold Sommerfest

Her fredag aften afholdt Troldedynastiet sin traditionelle sommerfest. Traditionen med kulde og udsigt til regn blev også bibeholdt; men på trods af dette var der stor opbakning til arrangementet. De 5 store grill der var stillet op blev flittigt brugt, og det gav også varmen mens man ventede.

Børnene holdt sig i gang med mange forskellige aktiviteter. Og midt på aftenen gav "Sweet Glam Jam"" koncert, hvor de sørgede for at publikum blev rørt.

Se billederne herunder

06/16/10

Så er der koldt vand

Så kom der endelig gang i vandkøleren.

Og det gik ikke lang tid før den blev taget i brug - både på gangen og på skoletorvet.

Drikkedunken som pigerne bruger kan købes i vores skolebod for 12 kr og den kan tåle at komme i opvaskemaskinen!

 


Dejlig koldt vand

enkel betjening

en kop kan også bruges

2 ad gangen

06/15/10

SFO-CUP 2010


Stolte piger med deres trofæ

-troldene kom til tops.!

Fredag d.11.juni blev ?SFO-CUP 2010? afviklet på Brorsonskolens boldbaner i meget våde omgivelser. Den megen regn gav anledning til hurtigt spil og tilfældige chancer, som nogle gange resulterede i mere eller mindre tilfældige mål. Cirka 120 fodboldspillende SFO-børn fra 2. og 3. klasse havde snøret fodboldstøvlerne denne regnfulde eftermiddag på Brorsonskolen, og de repræsenterede hold fra SFO Højgaard, SFO Dragen, SFO TroldeReden, SFO TroldeHuset og SFO TroldeLoftet. Trods regnbyger i samtlige timer turneringen stod på, var der godt humør over hele linien, og børnene hyggede sig med fodbold og fik snakket med deres venner fra de øvrige SFO?er ? ?Det er fedt at se så mange små fodboldspillere kæmpe på grønsværen regnen til trods, samt opleve at de hygger sig med venner fra de øvrige skolefritidsordninger.!?, udtaler Michael Møller som sammen med pædagog-studerende Jonas Holst Sørensen havde inviteret til ?SFO-CUP 2010?. TroldeHuset vandt pigerækken efter en finalesejr på 4-0 over SFO Højgaard, og Michael Møller fra Troldedynastiet, som var holdleder for de dygtige fodboldpiger, var imponeret: ?Jeg synes, at pigerne var gode til at spille sammen og finde hinanden i kombinationer ? det var en fornøjelse at se på.!?

Hos drengene var der mere spænding om resultatet i finalen, da TroldeLoftet måtte ud i straffesparkskonkurrence mod SFO Dragen. Det blev en nervepirrende affære, som TroldeLoftet klarede sig bedst ud af, og de kunne ligesom pigerne tage vandrepokalen med hjem det næste års tid, hvor den igen skal på spil. ?Det var en meget spændende finale, og jeg er utrolig glad på drengenes vegne.!?, udtaler Jesper Christensen som var holdleder for TroldeLoftet  ? ?Jeg havde en god fornemmelse efter den første straffesparks konkurrence i semifinalen, og drengene viste rutinen da vi igen skulle sparke fra pletten.! De var så cool.!!?, slutter en gennemblødt og stolt holdleder.

I denne uge venter SFO-CUP for 0. og 1.klasse - forhåbentlig i tørvejr :-)

06/15/10

Referat fra konstituerende skolebestyrelsesmøde

finder du her....

06/10/10

Nyt om personalet

I anledning af at lærer Jette Hansen går på pension efter 46 år i folkeskolen pr 30.6, Anne Kathrine Scheel har fået nyt arbejde i Grindsted, Hanne Rønn har fået orlov og Trine Lundgaard er på barsel hele næste skoleår er der sket flg nyansættelser.

Fra Ansager skole kommer Niels Peder Amdi Holm (NH), fra Skolen ved Skoven kommer Janne Jensen (JaJ), og fra Blåvandshuk skole kommer Brian Duvander (BD) og lige fra seminariet kommer Peter Rønnov (PR).

Alle starter pr 1.8 på Brosonskolen.

06/10/10

Ny skolebestyrelse har konstitueret sig

På det konstituerende skolebestyrelsesmøde, for den nye skolebestyrelse der træder til pr 1.8.2010, blev Pia Kehlet valgt som formand for det kommede skoleår. Som næstformand blev Annemette Hede Jensen valgt.

 


Pia Kehlet, formand

Anne Mette Hede Jensen, næstformand

06/09/10

69 nye elever til børnehaveklassen


Spændte børn venter på at blive optaget på skolen.

I dag blev det alvor for 69 små børn der blev rigtig indskrevet til Brorsonskolens børnehaveklaser fra næste skoleår.

I det fine tøj og sammen med mor og far blev børnene fordelt på klasser/hold og skoleleder Oluf Nissen holdt en velkomsttale.

Herefter var der tid til det FØRSTE besøg på skoleinspektørens kontor, hvor det blev foretaget den rigtige indskrivning hos sekretær Birte Jensen og Jytte Jensen. Alle elever fik en hilsen fra skolevennernen i 4. klasse i form af en batch med navn på og så gik det tilbage til klassen til yderligere orientering og efterfølgende suppespisning.

De fleste af børnene lovede at komme igen efter ferien - enkelte ville lige overveje det!

Jeg tror vi får fuldt hus igen.

Klik på billedet for at se flere billeder fra dagen.

06/09/10

Drikkevandskølere


Som et led i at opfylde vores handleplan for elevernes undervisningsmiljø, bliver der i dag opsat 2 drikkevandskølere på skolen.

De placeres henholdsvis på skoletorvet ved køkkenet og på den lange gang ved D-fløjen.

Eleverne skal selv medbringe drikkedunk.

Skolen har dog bestilt 200 drikkedunke af god kvalitet, som kan købes i skoleboden for 12 kr.

Drikkedunkene kan komme i opvaskemaskinen!.

05/31/10

Referat fra skolebestyrelsesmødet

d. 27. april finder du her.

Skolebestyrelsen drøftede bl.a. klubtilbud til 4. klasseeleverne og "den glidende overgang" fra fødeskole til overbygningsskole.

05/28/10

Sidste Skoledag 2010 award


Så oprandt 9. klassernes sidste "almindelige" skoledag.

For flere af klasserne startede den med at lærerne blev hentet i forskellige køretøjer. Derefter var der morgenkaffe i klasserne og til glæde for alle andre børn på skolen var der selvfølgelig uddeling af karameller.

Kl 10 var 4.-8. klasse inviteret til award-show i festsalen. Og 9. klasserne fortjerner en stor pris for deres indsats. Et velgennemført show, hvor forskellige priser blev uddelt til elver og lærerer.

Årets gang på skolen blev også gennemgået og her var der fokus på Carl Mahr der fik en omgang for sine synspunkter på drenges sexualitet. Skolelederen fik en "bommert" for placeringen af en uskyldige mariehøne i toilettet.

Efter et vellykket show blev det mere alvorligt, for da var der fodboldkamp mellem udvalgte repræsentanter for personalet og 9. klasse.

Det var en drabelig kamp, som lærerne vandt på chancer! Det ordinære resultat blev 1-1; men i den forlængede spilletid vandt eleverne 4-3.

Og på den måde sluttede en hyggelig formiddag på Brorsonskolen.

 

Eleverne i 9. klasse ønskes held og lykke med de forestående afgangsprøver, der starter på mandag.

Se flere billeder her

05/18/10

Forårskoncert og udstilling af elevarbejder

Så nærmer skoleårets afslutning sig. Et godt tegn herpå er afviklingen af vores forårskoncert og fremvisningen af diverse elevarbejder fra forskellige fag.

På en velbesøgt aften - vi kan næsten ikke være flere Smiley, fremførte eleverne fra 1. til 5. klasse, samt p-fag og skolens kor deres forskellige musikalske indslag i festsalen medens forældre og andre pårørende kunne se på elevarbejder og få en kop kaffe med hjemmebag på skoletorvet eller i foryeren. Her kunne udstillingen beses og 7. klasseserne fik mulighed for at tjene lidt til en afslutningstur.

Igen en forrygende aften som alle involverede skal have stor tak for.

 


Klik på billedet for flere billeder

05/18/10

Kgl Ballet

I dag var den Kgl. Ballet på besøg på Brorsonskolen. Arrangementet er den del af Den kulturelle rygsæk for 1. klasserne i Varde Kommune.

Først var der en balletforestilling og derefter var det muligt for børnene at deltage gruppevis i en workshop med balletdanserne. Det hele blev afsluttet med en forevisning af det lærte for alle de andre grupper.

Af nedenstående billede er det tydeligt, at der er udviklingspotentiale hos vore børn. De gik til den med krum  hals (tæer :)) og forsøgte at få motorikken til at lystre.

Se flere billeder her


05/12/10

Skolebestyrelsesvalget er afgjort

Kl. 16 i dag sluttede afstemningen til valg af skolebestyrelsen ved Brorsonskolen for perioden 2010-2014.

Der var afgivet 269 stemmer hvilket svarer til 26 % af de stemmeberettigede.

Følgende blev valgt:

NAVN                                        ANTAL STEMMER 
Pia Kehlet                                  203            1
Ole Fredslund Gudmundsen         177            2
Anne Elisabeth Flensted               124            3
Anne Mette Hede Jensen              119            4
Ole Bæk Termansen                      97            5
Tommy Lange                               94            6
Poul Bech Hansen                         87            7

Følgende er blevet valgt til suppleanter

Anette Thede                                 65         s1
Ernst Skovgaard Olsen                   61         s2
Rikke Schlüter                               49          s3

 

Brorsonskolen ønsker tillykke med valget og glæder os til samarbejdet.

 


Pia Kehlet 1

Ole Fredslund Gudmundsen 2

Anne Elisabeth Flensted 3

Anne Mette Hede Jensen 4

Ole Bæk Termansen 5

Tommy Lange 6

Poul Bech Hansen 7

Anette Thede s1

Ernst Skovgaard Olsen s2

Rikke Schlüter s3

05/12/10

Forårskoncert og -udstilling.


klik for større plakat

På tirsdag d. 18. maj holder Brorsonskolen sin traditionelle forårskoncert og - udstilling af elevarbejder.

Der vil som sædvanlig være præsentation af et bredt udsnit af det som eleverne har arbejdet med i den almindelige undervisning samt de prakstisk musiske fag og musikundervisningen. 

Udstillingen åbner kl 18.30 og koncerten begynder kl 19.

Alle er velkomne.

Lærerne på Brorsonskolen.

05/07/10

Barselsvikar

Dr var 35 ansøgere til barselsvikarstillingen. Der var mange velkvalificerede ansøgere. 32 var læreruddannede eller på vej til at blive færdig til sommer.

Der blev afviklet samtaler i dag og vi har ansat lærer Brian Duvander, der kommer fra en stilling i på Blåvandhuk skole i stillingen.

 

05/04/10

Ballet, gratis forestilling


I forbindelse med Den Kulturelle Rygsæk, som alle Varde Kommunes skoleelever deltager i, har vi fået et tilbud fra Den Kongelige Teater, som rækker lidt længere ud. Og det er GRATIS!

Arrangementet finder sted samme dag som Brorsonskolen holder forårskoncert.

Klik på billedet for mere information.

05/03/10

Forårskoncert og -udstilling

Traditionen tro afholder Brorsonskolen forårskoncert og udstilling.

Det foregår tirsdag den 18. maj fra kl. 18.30, hvor udstillingen i foyeren åbner. Alle klasser fra 1. til og med 5. klasse skal spille og synge ved koncerten, som starter kl. 19.00 i festsalen. Korene og p-fagsmusikholdet giver også et par numre. Der vil ligeledes være mulighed for at se en fornem udstilling af elevproducerede ting, sager og opgaver.

Vi laver igen i år koncerten, som en ?walk in?-koncert. Det betyder, at man ? stille og roligt selvfølgelig - kan komme og gå i festsalen, som man selv har lyst til. Man skal altså ikke nødvendigvis blive i salen og høre alle numrene, men kan i stedet vælge ud hvilke numre/klasser man gerne vil høre.

7. klasserne sælger kaffe og kage på skoletorvet under hele koncerten, og man bestemmer således selv, hvornår man ønsker sin pause og vil se på udstilling.

Koncerten slutter kl. 21.00, hvor udstillingen også lukker. Udstillingen pilles ned onsdag kl. 12.00, hvorefter eleverne kan få de udstillede ting med hjem.

Venlige forårshilsner

Lærerne på Brorsonskolen

04/29/10

Forsinkede valgkort!

Nogle klasser vil først få valgkort med hjem til forældrene på mandag, idet sortering af valgkort har taget længere tid end forudset. Valgkortene ankom først fra trykkeri i Kbh. kl 10.30 i dag.

Sekretærerne har gjort meget for at alle kunne få kortene med hjem, men det lykkedes ikke for alle klasser.

Thorstrup Skole og MOT-friskole får leveret valgkort til uddeling mandag morgen blandt de elver der ikke har større søskende på Brorsonskolen.

Nye børnehaveklasser får tilsendt valgkort med postvæsenet.

 

04/29/10

Nye retningslinjer og læringssyn

Skolebestyrelsen vedtog på deres møde torsdag d. 22.4 nye retningslinier for elevernes adfærd, her specielt sanktioner vedr. brug af mobiltelefon og andre forstyrrende redskaber jf nyt ro og ordenscirkulære.

Derudover godkendte skolebestyrelsen Brorsonskolens læringssyn.

04/28/10

Afstemningen starter

Fra kl 8.00 torsdag d. 29. april kan der stemmes til skolebestyrelsesvalget.

Alle familier vil få valgkort udleveret torsdag. eleverne får dem med hjem. Så tjek lige skoletasken Smiley.

Sammen med valgkortet er der en vejledning og en kode som skal bruges. Sammen med valgkortet har eleverne også fået en præsentation af alle kandidaterne. Kan også ses her.

På vores forside er der et link til "afstemningslokalet". For at afstemningen er gyldig SKAL der sættes x ved 4 kandidater.

Ønsker man ikke at bruge den elektroniske løsning henvender man sig til skolens kontor medbringende valgkortet, hvorefter man kan brevstemme på normal måde.

Afstemningen slutter onsdag d 12. maj kl 16.00 og resultatet vil kunne ses her på siden så snart denendelige opgørelse er lavet.

 

 

04/23/10

Afgangsprøver 2010

Så er spændingen udløst.

Her til formiddag fik 9. klasserne og deres lærere afsløret hvor heldige de er mht udtræksfagene til afgangsprøverne maj/juni 2010.

Se planen her.

04/23/10

Skolebestyrelsen

Referat fra skolebestyrelsesmødet d. 22.4 er nu klar på skolebestyrelsens side

04/07/10

Årsmøde og valgorientering 2010


Brorsonskolen på landkortet

Drøftelse

I aftes afholdt skolebetyrelsen sit årlige møde med forældrene. Samtidig var der indbudt til valgorienteringsaften for det kommende skolebetyrelsesvalg.

Formanden, Anette Krog-Meyer aflagde sin sidste beretning for den lille flok af forældre der var mødt frem. Den skriftlige årsberetning kan ses her . Derefter var der en kort debat om skolens situation i ly af besparelser og nye tiltag, bl.a. blev konsekvenserne af indførelse af helhedsskolen drøftet.

Efter kaffepausen orienterede skoleleder Oluf Nissen om skolebestyrelsens arbejde, set ud fra det formelle plan, samt orienterde om hvordan et kommende valg skulle foregå.

Inden mødet var der indkommet anmodning fra 9 kandidater om at blive medlem af skolebetyrelsen.

Efter en præsentationsrunde, hvor kandidaterne kort fortalt om dem selv og de ønsker de havde for arbejdet i skolebestyrelsen, blev man enige om IKKE at lave en prioriteret liste. Deltagerne, der ud over kandidaterne mønstrede yderligere 6 stemmeberettigede, ville ikke med de få stemmer stemme hinanden ud eller ind i bestyrelsen. Alle ønskede jo at være en del af selve bestyrelsen. Så derfor stod det ret klart at der vil blive valg. Valget skal være afsluttet senest d. 12. maj 2010.

Kandidaterne er

Anette Thede, Ole Gudmundsen, Ole Termansen ; Anne Mette Hede Jensen, Rikke Schlüter, Pia Kehlet (genopstiller), Anne Elisabeth Flensted, Ernst Skovgaard Olsen (genopstiller), Poul Bech Hansen (genopstiller),

 Men der er stadig plads til flere på listen!

03/23/10

C:ntact

Elevrådet havde i dag arrangeret en teaterforstilling af en lidt anden karakter end vi plejer at se.

De havde entreret med C:ntact Taskforce fra Betty Nansen teateret til en forestilling for eleverne i 7. 9. klasse.

C:NTACT Taskforce er en turnerende teatergruppe, der består af 30 unge imellem 15 og 25 år. Unge med vidt forskellige sociale og kulturelle baggrunde, der drager ud i hele landet og fortæller deres personlige historier.

De præsterede en forestilling som i stor grad fangede de unge mennesker. Der var både dans, rap og fortælling. Altsammen med baggrund i de forskellige aktørers egne kulturelle baggrund.

 Se mere om c:ntact her


C:ntact03/23/10

Brugertilfredshedsundersøgelse 2010


I dag kunne vi så offentliggøre resultatet af brugertilfredshedsundersøgelsen.

Herunder Kommunaldirektør Max Kruses pressemeddelelse (nederst i artiklen finder du et link til rapporterne):

Brugerundersøgelse på skoleområdet

Flere end 6000 forældre og elever i Varde Kommune har deltaget i en brugertilfredshedsundersøgelse af deres folkeskoler, SFO'er og specialskoler.

Resultatet er i høj grad tilfredsstillende for Varde Kommune. Hele 82% af forældrene på de almene skoler svarer, at de overordnet set er "tilfredse" eller "meget tilfredse" med skolen - og det er markant højere end gennemsnittet for de øvrige tre kommuner, der har deltaget i projektet. Undersøgelsen består af en lang række meget forskellige spørgsmål - både af meget overordnet karakter og mere detaljeprægede spørgsmål.

Brugertilfredshedsundersøgelsen er et pilotprojekt under KL, gennemført med udgangspunkt i regeringens kvalitetsreform. Rambøll Management Consulting har været konsulenter på projektet, og har stået for dataindsamling og analyse af svarene. Formålet med undersøgelsen er blandt andet at skabe et grundlag for dialog omkring og udvikling af skoleområdet, samt at skabe et fremtidigt analyseværktøj til lignende tilfredshedsmålinger på skoleområdet.

Varde Kommunes deltagelse i projektet giver et stort udbytte i forhold til fremtidige dialoger med elever og forældre. Resultaternes spændvidde gør det desuden oplagt at kigge svarene efter i sømmene for at "lære af de bedste".

Undersøgelsen har været delt op, således at alle forældre til elever på alle klassetrin, alle elever på 6.-9. klassetrin, alle forældre til børn i SFO'erne samt alle forældre til børn i specialklasser er blevet bedt om at svare på en række spørgsmål om skolen/institutionen og de mange samarbejdsflader, der er i dagligdagen.

Se rapporterne her

03/21/10

Referat fra skolebestyrelsesmøde

torsdag d. 18. marts finder du her

03/16/10

Nationale test

Så kom de nationale test også til Brorsonskolen. Efter flere dages udsættelse pga af langsomme forbindelser meddelte Skolestyrelsen i torsdags, at nu kunne man starte igen og at fra mandag d. 15. var testene igen obligatoriske!

I løbet af den  kommende tid skal 2., 4., 6., 7. og 8. klasse til test. Se hvilke fag de skal op i her.

Mandag startede 8. klaserne. Det gik ikke helt smertefrit og enkelte må deltage i en ekstra prøve senere. Det er også det der sker når en eelv er fraværende pga sygdom.

Vi krydser fingre for at det nu lykkes at gennemføre testene og at testresultaterne er brugbare væørktøjer i undervisningen.

03/16/10

?NHL Trolde Cup?


Tampa Bay - de ser farlige ud!

Inspireret af drengenes store interesse for computerspillet NHL (ishockey-spil), havde SFO Troldeloftet arrangeret ?NHL Trolde Cup?, hvor drengene på hold á fire spillere deltog i en indendørs hockey-turnering. Holdene blev tilmeldt med navne fra NHL-ligaen (den nordamerikanske hockeyliga), og således var både Calgary Flames, Anaheim Ducks, San Jose Sharks, Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche og New York Islanders repræsenteret i ?NHL Trolde Cup?. Der var lavet målmandsdragter til holdenes målmænd, så de lignede virkelighedens ishockeymålmænd, og der blev selvfølgelig spillet med en puck (af plastik). Der var stor opbakning til turneringen, hvor de seks hold var delt i to puljer, hvor de skulle møde hinanden indbyrdes, inden det gjaldt de afgørende placeringskampe. Michael Møller fra Troldeloftet udtaler, at drengene kæmpede godt, og at der blev scoret flere gode mål, ligesom målmændene flere gange kastede sig ud i frygtløse redninger for at forhindre, at pucken røg i nettet bag dem. Efter de indledende kampe ville resultaterne det således, at San Jose Sharks skulle møde Anaheim Ducks i finalen. Det blev en finale efter alle kunstens regler, hvor drengene efter eget initiativ - og igen inspireret fra computerspillet - kom løbende ind på banen holdvis assisteret af musik fra den medbragte ghettoblaster, som i øvrigt også leverede lydeffekter, når der blev scoret mål i kampene. I finalen så man to godt fightende hold og et par fantastiske målmandspræstationer.! Dog kunne San Jose Sharks hæve pokalen efter at have besejret Anaheim Ducks med 2-0.

03/04/10

De 3 Norner


4. b opførte her til aften, under ledelse af klasselærer Vibeke Hornbak, Hans Holms "De tre Norner".

Det var dog kun Hans Holm musik, sange og idé der blev brugt.

Eleverne har i deres danskundervisning arbejdet med at skrive tekster og beskrive de forskellige optrin ud fra en ramme som Vibeke havde lavet.

Det kom de rigtig godt fra. Der er store sang og musiktalenter i den klasse, samt stor talent for at udfolde sig på en scene.

En rigtig flot forestilling som kaldte på flere fremkaldelser fra publikum, som var forældre, søskende og bedsteforældre.

Se billeder fra forestillingen her

02/10/10

Informationsfolder


Klik for folder

Senest fredag d. 12. februar, vil der tilgå alle hjem en folder om det kommende valg til skolebestyrelsen.

Folderen vil blive udleveret til yngste barn i en konvolut påtrykt navne på de der i forhold til barnet/børnene måtte have stemmeret.

Det er vigtigt at kontrollere om det er de rigtige personer der er påført adresselabelen. Er der fejl eller mangler så skal man inden den 17 marts give besked til skolens kontor hvis man vil have stemmeret til opstillingsmødet.

Se her hvem der kan tillægges stemmeret og er valgbare.

02/09/10

Nye børnehaveklasser 01.08.10

Ved deadline for optagelse i børnehaveklasserne er det nu konstateret at alle der har søgt optagelse inden den 5. februar bliver optaget. Samlet optages der 66 elever i kommende børnehaveklasser.

 

 

02/07/10

Ronja Røverdatter

Torsdag aften opførte 2. klasserne Sebastians musical "Ronja Røverdatter" for forældre og andre pårørende.

Et fantastisk flot opført stykke, hvor man skal holde sig for øje, at det altså var 2. klasseelever der opførte. Der var flotte kampscener, flot gennemført solosang og flotte dansenumre. Stor ros til lærerne omkring klassen for et flot gennemført projekt.

Se billeder fra forestillingen her.


Ronja Røverdatter

02/03/10

Brugertilfredshedsundersøgelsen

I går var svarprocenten 62%. Det er et godt resultat men kan blive endnu bedre.

Eleverne i 6.-9. klasse har en svarprocent på 94%. SFO følger godt med skolen på de 62 %

Har du husket at give din mening til kende? Hvis ikke, så gør det nu.

Vi vil gerne have et så godt grundlag at kunne handle på som muligt - så hjælp os til at få et retvisende billede af vore styrker og svagheder.

Ska' vi sige vi når 80% inden deadline???

02/03/10

Nyt om skolebestyrelsesvalget

finder du her.

Bl.a. om hvem der har valgret, samt en tidsplan og en kandidattilmeldingsblanket.

Tidligere skulle kandidater stille med mindst 4 stillere - det skal de ikke mere. Nu kan man melde sig selv Smiley.

 

01/31/10

Afsked med Calle

Fredag havde Carl Freddy Petersen sin sidste officielle arbejdsdag på Brorsonskolen. Calle fortsætter dog med koret skoleåret ud.

En lang arbejdskariere med over 40 år i forlkeskolen og over 30 år på Brorsonskolen er nu slut. Calle har igennem mange år sat sit præg på skolen - det være sig som korleder sammen med Anne Marie Back-Petersen og Vibeke Hornbak, som skolevejleder, dansk og matematiklærer (og idræt). Derudover har han beklædt flere tillidsposter og i mange år været beskikket censor for undervisningsministeriet.

Calles fratræden blev festligholdt ved en reception i skolens festsal, hvor familien, tidligere og nuværende kollegaer tog afsked. Koret sang selvfølgelig også afskedssang for Calle.

 Ved forskellige indslag blev der sagt tak til Calle.
01/23/10

Referat fra

Skolebestyrelsesmødet finder du her.

Læs om tysk i 6. klasse, bevarelse af fire 9. klasser næste skoleår og helhedsskole.

01/23/10

Nattefrosten kom ....

... men nogle elever ville hellere lave huller i isen end bruge den til skøjtebane. Så nu ligner den noget isskruning. Ærgeligt!!!!!

01/13/10

Og så lige lidt nattefrost

så vil multibanen være en skøjtebane.

Da multibanen blev anlagt for 5 år siden blev der indtænkt muligheden for at etablere en skøjtebane om vinteren. 1. år lykkedes det ikke, siden har der ikke været nævneværdig frostvejr.

Nu prøver vi igen. Og med hjælp fra Falck blev der fyldt mange tusinde liter vand på banen.

Vi håber så at banen kan nå at frysde inden utålmodige elever begiver sig ud på isen. Den skulle jo gerne være plan.

 

 

 


så venter

vi på

nattefrosten

01/11/10

Forældreorientering om nationale test

I foråret skal dit barn deltage i en eller flere af de nye nationale test. Det kommer til at foregå i perioden

fra 15. februar til 30. april 2010.

De nationale test er et evalueringsværktøj

De nationale test er et værktøj til den løbende evaluering, som kan bidrage til lærernes tilrettelæggelse af undervisningen og samtidig give jer et indtryk af, hvordan det går på udvalgte områder i fagene. Testene er ét af flere værktøjer, som undervejs i børnenes skolegang kan give et billede af, om de er på rette vej.

Testene hverken kan eller skal teste alt. De tester udvalgte centrale områder, som er....

læs mere her


Klik for at se bladet

Sammen med den dalende julesne dumper Brorsonposten også ned fra cyberspace.

Har du ikke modtaget Brorsonposten af dit barn, kan du se det her.

 

12/22/09

Referat fra skolebetyrelsesmødet

Så er referatet fra skolebestyrelsesmødet klar. Der blev bl.a drøftet tysk i 6. klasse. Se her

12/15/09

Dagsorden til skolebestyrelsesmødet

på torsdag d. 17. december finder du her

12/14/09

Brugerundersøgelse 2010


 

Brugertilfredshedsundersøgelse på skoleområdet i Varde Kommune januar 2010

Kære forældre
Jeres mening tæller, når vi i Varde Kommune gennemfører en undersøgelse af, hvordan I som forældre oplever jeres barns skole.
Gennem jeres svar har I mulighed for at fortælle os, hvad der betyder noget for jer ? hvad I er tilfredse med, og hvad I synes, at skolen måske kan blive bedre til. Jeres mening kan bidrage til at videreudvikle skolen og sikre en god kvalitet til gavn for jeres barns læring og hverdag.
Det tager ca. 8-10 min. at udfylde spørgeskemaet og jeres besvarelse sker digitalt. (men kan også ske i papirform)
Jeres svar vil blive brugt af ledelsen i jeres barns skole til at forbedre skolen i dialog med medarbejdere og bestyrelse.
Rambøll Management gennemfører undersøgelsen for Varde Kommune og garanterer jer en fortrolig behandling af jeres besvarelse samt 100 % anonymitet i forhold til kommunen og jeres barns skole.

Undersøgelsen er en del af et nationalt pilotprojekt, som finansieres af Finansministeriet.
Formålet med den nationale pilotundersøgelse er at få svar på, hvordan fremtidige tilfredsheds¬under¬søgelser på skoleområdet skal udformes. Jeres svar er dermed også vigtige for, hvordan fremtidige brugertilfredsheds¬undersøgelser inden for skoleområdet bliver udformet.

Undersøgelsens resultater vil blive offentliggjort på Varde Kommunes hjemmeside.


Vi håber, at I vil tage jer tid til at besvare spørgeskemaet, når I får det tilsendt i starten af januar 2010.
På forhånd mange tak for jeres hjælp!

Med venlig hilsen

Ove Wind
Direktør Børn og Unge


Som hovedtemaer i undersøgelsen indgår:

1. Undervisningen

2. Den pædagogiske indsats

3. Samarbejdet mellem skole og hjem

4. Skolens fysiske rammer

5. Den samlede tilfredshed med skolen

Informationsbrevene til forældrene udsendes den 7. januar 2010, og Rambøll samler data ind i løbet af januar og februar. De første 2 uger af marts skal Rambøll bruge til at behandle data, og vi får så en resultatoversigt og adgang til rapporter i sidste halvdel af marts.

11/30/09

Juleklippedag 30.11.09


Så er det næsten jul.

I dag var det juleklippeemnedag på skolen. Fra morgenstunden bredte der sig en hyggelig stemning over det hele. Der lød julemusik fra alle klasseværelser. Duften af julebag fornægtede sig heller ikke, og rundt omkring var der gang i de mange juleværksteder. Der blev flettet julestjerner og julehjerter og klippet julemænd og snemænd, lavet guirlander til den store rekordbog og motioneret i gymnastiksalen med stikbold og julehockey. I indskolingen havde vore skoleonkler og tanter meldt deres ankomst sammen med rigtig mange andre forældre og bedsteforældre. Det var med til at gøre dagen rigtig hyggelig for mange børn.

Se billeder fra dagen her

11/20/09

Dine børn er et spejlbillede af dig tør..


Kurt Hansen

Bente Sloth

Forældre

....du se dig selv i spejlet.

Med denne overskrift holdt Trodedynastiet forældremøde på skoletorvet i aftes.

Bente Sloth lave et oplæg, for ca 70 fremmødte forældre, hvor der blev sat fokus på den meget vigtige og værdifulde indsats som forældregruppen har i iforhold til en klasses sociale liv.

Bente havde også en pointe om at fædrene skulle meget mere på banen i forhold til skolen bl.a. for at højne børnenes interesse for det værdifulde samspil der er i skolen. De forældre der interesserer sig positivt for skolen har/får også børn der får en lettere skolegang med et perspektiv der rækker langt ud over forlkeskoletiden. 

Bente Sloth har givet lov til at vi kan bringe hendes hendes powerpoint:  Dit_barn_et_spejl af dig_tør_ du se_ dig _selv _i spejlet

 

11/20/09

Sponsorløb - motionsdagen

Nu er regnskabet for motionsdagens sponsorløb gjort op.

Sponsorløbet i Indskolingen på motionsdagen gav 6.633 kr.

Vi takker de mange sponsorer. Det var rigtig flot!! Børnene gjorde også hvad de kunne. De gav alt, hvad de havde i sig og lidt til.

Elevrådet er nu i gang med at udtænke, hvad pengene skal bruges på.

Så endnu engang tak!

Indskolingslærerne

11/19/09

Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden til skolebetyrelsesmødet d. 26. november finder du her

11/12/09

Kulturbasar
Her til aften løb den store Kulturbasar af stabelen.

Fra kl 17 strømmede børn og forældre til skolen for henholdsvis at præsentere og se hvad der har været arbejdet med i ugens løb.

Og det var en stor mangfoldighed af udstillinger og indslag der var præsenteret.

Aftenen bød bl.a på danse fra forskellige lande opført at et danseensamble fra 8.-9. årgang. Sikke en energi og koreografi de kunne lægge for dagen. Børnehaveklassen 0.a sang og dansede polske sange og danse under akompagnement af en af mødrene som er af polak. 1. b havde Ungarn som tema og sang og spillede en ungarnsk sang. %. klasse havde øvet sig på diverse udenlandske sange på sprog der ikke alle var lige lette at synge på. Men de gjorde det flot.

I speakers corner var der mange taler med forskellige temaer. I den Tyrkiske restaurant var der en konkurrence med en middag for to på restaurant Mila i Esbjerg som præmie. Den blev undet at Birgitte Larsen på Isbbjerg Møllevej.

Det sønderjydske kaffebord er en del af en gammel kultur som i dagens anledning var genopfrisket i Danmarkscaféen.

Vi havde besøg af Revl og Krat og Folkedansere fra Varde, der viste os noget af en kultur, der er ved at forsvinde, hvis den ikke holdes i hævd af disse danseforeninger og spillemandsorkestre.

En dejlig aften som elever og lærere/pædagoger havde gjort et stort stykke arbejde for at det skulle blive en succes. Det blev det. Tak for indsatsen.

Der skal også lyde en tak til skoleonkler/tanter, forældre og skolebetyrelsen for hjælp ved ugens forløb og afviklingen af aftenen.

Se billeder fra aften her.

 

11/11/09

Program for Kulturbasar torsdag

Hermed følger et spændende program for vores Kulturbasar.

klik her

11/10/09

Kulturuge nov 2009

Uge 46 står i kulturens tegn, så derfor er den normale undervisning aflyst til fordel for emneugen, hvor Brorsonskolens elever fra 0. klasse til og med 9. klasse arbejder og fordyber sig både fagligt og kulturelt med forskellige lande. Formålet med ugen er at bibringe alle elever et kendskab til de nationaliteter og de dermed forbundne kulturer, der er i elevflokken på Brorsonskolen. Der er 10 forskellige statsborgerskaber, 10 oprindelseslande og derer tales mindst 10 modersmål i hjemmene.

En god anledning til at alle elever får et kendskab til hinandens baggrunde. Viden og kendskab fremmer forståelsen.

Eleverne er godt i gang med at arbejde sig ind på de forskellige nationaliteter og der produceres til den store kulturbazar der finder sted torsdag aften fra kl 17- 21.

Herunder stemningsbilleder fra 2. dagen

Se flere billeder her


Bosnien

Afrikansk dans

11/09/09

Influenza A (H1N1) kommer nærmere

Influenzaen kommer nærmere. Den er i området omkring vore elever - endnu er der ikke konstateret svineinfluenza hos vore elever på skolen, men i deres omgangskreds.

Derfor denne korte information.

I Varde Kommune, og dermed også på skolen, agerer vi efter Sundhedsstyrelsens rådgivning på området.

www.sst.dk findes der mange gode informationer herunder ofte stillede spørgsmål med svar om influenzaen

De vigtigste elementer i Sundhedsstyrelses rådgivning er:

- at patienter med influenza A (H1N1) opfordres til at holde sig hjemme, indtil de harværet feberfri i mindst 24 timer.

- at særlige udsatte borgere kommer i behandling.

- at borgerne opfordres til at følge en række hygiejneråd ? hyppig håndvask, brug af engangslommetørklæder samt til at undgå at hoste og nyse på andre.

Personer med nedsat lungefunktion, astma, hjertekarsygdomme, diabetes eller nedsat immunforsvar kan være særligt udsat ved influenza, og bør kontakte lægen, hvis de får influenza-symptomer. Gravide, der får influenza symptomer, og forældre til børn under to år med influenza symptomer, bør også kontakte lægen.

Vi gør opmærksom på at folk fra risikogrupperne ? se www.sst.dk ? bør være særligt opmærksomme på vaccination som forebyggelse.

På skolen opfordres eleverne til at følge ovenstående hygiejneråd.

Hvis der er spørgsmål til denne besked, kan der rettes henvendelse til skolens kontor.

11/05/09

Fra Smørhul til skolebarn

PÅ undervisninsgministeriets hjemmside er der nu lagt en artikelserie med inspiration til den gode brobygning mellem daginstitutioner og skoler.

Her har børnehaven Smørhullet deltaget sammen med Brorsonskolen og Troldedynastiet.

Se artiklerne her http://pub.uvm.dk/2009/skolestart/

 

gå direkte til artiklen om fra Varde her: http://pub.uvm.dk/2009/skolestart/pdf/lokal/Vlokal.pdf

11/05/09

Valgmøde

Så nærmer kommunalvalget sig. Datoen er den 17. november.

I den anledning havde samfundsfagsteamet på Brorsonskolen inviteret de politiske partier til paneldebat med 8. og 9. klasserne.

Fra morgenstunden var kandidater fra Socialdemokratiet, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti mødt op.

De forskellige kandidater kom langt rundt i det politiske billede og undervejs blev der næsten lovet en ny kantine på skolen (vi glæder os...)

Eleverne var velforberedte og havde mange relevante spørgsmål til politikerne både om nedskæringer på skolen, indførelse af fri hash, kantine m.m.

Et vellykket arangement som blev afsluttet med en valgafstemning mellem de fremmødte partier

Resultatet blev klart flertal til Socialdemohratiet 65%, fulgt af Venstre m. 26%, Konservative 5% og DF med 4% af afgivne stemmer.

 


"Vælgermøde"
10/28/09

Regionsfinale

for pigerne skal spilles i Høruphav på Als på mandag d. 2. november.

 

10/27/09

sidste...

nyt.

Brorsonskolens piger vandt 5-1 i deres regionssemifinalekamp i EB-skolefodboldturnering mod Aulum byskole - så er der kun 2 kampe før parken!!!!

Øjenvidneskildring følger ...Smiley her:

Tirsdag var dagen for pigernes kredssemifinale. Kampen startede nervøst fra vores side, og vi skulle da heller ikke længere ind i kampen end til det 3. minut, så var vi bagud!! Pigerne kæmpede sig flot tilbage i kampen, ved halvleg var vi således foran 2-1 på mål af Rikke og Frederikke. I 2. halvleg spillede holdet en rigtig flot gang fodbold og indsatsen blev kronet med endnu 3 mål, scoret af Helle, Sofie og Frederikke. Næste kamp er kredsfinalen, her en modstanderen enten en skole fra Grindsted eller Hørup fra Als.
Kampens spiller blev Frederikke.

Jakob

 

10/23/09

Referat fra skolebestyrelsesmødet 22.10

er nu lagt på skolebestyrelsens side.

10/23/09

Så er der en kamp mindre inden PARKEN....

Brorsonskolens pigehold mødte i går, i Ekstrabladets Skoleturnering, op på en vindblæst bane 11 på Varde Stadion til 5. runde Kampen.

1. Halvleg var et sandt stormløb mod modstandernes mål. I dette tilfælde Holmeskolen fra Tønder. Kombinationerne flød flot, og efter et flot indlæg, fik Frederikke sendt bolden i mål til en fortjent føring. 2. Halvleg bød også på presspil, desværre for pigerne, var det os der blev presset, resultatet blev også en udligning.  Kampen endte 1-1 og vi gik direkte til straffesparkskonkurrence. Her holdt pigerne nerverne i ro og vandt 5-4. Næste kamp er senest den 28/10 på hjemmebane mod Aulum Byskole. JSJ.

10/19/09

Skoleonkelprojektet startet


Skoleonkler og tanter

Elverne lytter til præsentationen

I dag startede vores skoleonkelprojekt efter en lang tilløbsperiode, hvor vi har arbejdet med at skaffe onkler og tanter til vores projekt. Der er nu så mange at der hver uge kan etablers 3 dage hvor der er onkler og tanter på skoletorvet. Ii starten vil det være mandag - tirsdag og onsdag hvor vore nye hjælpere kan mødes på skoletorvet.

Skoleonklerne blev budt velkommen ved en morgensamling på skoletorvet, hvor de 6 af de i øjeblikket 7 skoleonkler og tanter var til stede og præsenterede sig. Eleverne sang til gengæld abc-sangen for vore nye hjælpere.

Vi ser det som en stor gave der kan løses, hvis en gruppe frivillige voksne kan være med til skabe trivsel og tryghed på skolen, og vi er naturligvis interesserede i, at alle elever har det godt og dermed har overskud og lyst til at følge undervisningen. I det daglige har lærerne ikke altid meget tid til dybe og fortrolige samtaler med eleverne derfor har vi beskrevet et projekt, hvor en gruppe frivillige skoleonkler kan rykke ind på skolen for at støtte de udsatte elever og hjælpe dem igennem skoledagen på en god måde.
- Nogle børn mangler ganske enkelt en rolig og stabil voksen at tale med i deres hverdag.

Allerede på førstedagen blev de to "skoleonkler" (tanter) brugt til trøst og snak.

»Projekt Skoleonkel« er en del af projektet »Kommunen og civilsamfundet«. Ideen med projektet at undersøge mulighederne for et øget samarbejde mellem kommunen og frivillige kræfter, som kan yde en indsats i kommunens institutioner, skoler og plejecentre.

Skoleonklerne er som frivillige formelt tilknyttet frivilligcenter Væksthuset i Storegade.

Er man interesseret i at blive skoleonkel, kan man få flere informationer på telefon 75212185.

10/13/09

Motionsdagen

Igen i år blev motiondagen fredagen før efterårsferien afholdt med en stor palette af aktiviteter for alle elever.

Der blev cyklet, spillet bowling, skudt med luftpistol, skatet, løbet, spillet hockey, spillet fodbold, svømmet langt, lavet minitriatlon, danset linedance og m.m.

Inskolingen havde arrangeret et sponsorløb - og forældrene og andre sponsorer må til pengepungen efter ferien idet de 9 klasser løb i gennemsnit over 100 km pr klasse. Én børnehaveklasse løb 119 km. Overskuddet går til legetøj til indskolingen.

Vejret var med os langt hen ad vejen, dog med en enkelt kølende byge i begyndelsen af dagen.

 


Stemningsbillede fra den lange cykeltur.

10/13/09

Brorsonskolens piger vandt lokalopgør.

Vi har sakset følgende fra Ekstrabladets Skolefodboldsider: (klik på linket for at komme til EBs-side) Se også andre artikler om kampen.

Kun 153 centimeter er der fra græsset til toppen af hendes kønne ansigt, men hun er lynhurtig og dribler som på tv. Den 15-årige højre kantspiller er det sikreste kort at spille, når Brorsonskolen blæser til angreb. To mål blev det også til i 4-2-sejren over naboskolen, Sct. Jacobi.

Men det var med blandede følelser, at sejren kom i hus. For mange af modstanderne er holdkammerater i Varde IF. ? Det er jo synd for dem, at de ikke gik videre, siger Karoline Christensen og fortsætter med et stort smil i de kønne, blå øjne. ? I aften til træning skal dem fra Sct. Jacobi pudse mine støvler.

Som nat og dag

Første og anden halvleg havde det til fælles, at spillet gled af sted mod samme mål. Det var som nat og dag for tilskuerne. Brorson-pigerne sad suverænt på kampen fra start, og med 3-0-føring i pausen var den sag afgjort, mente tilskuerne. Men i anden halvleg kom udeholdet ud af startblokken. En opsang fra træner Torben Thomsen i pausen havde hjulpet. ? I virker lamslåede over at møde dem, de er stadig bare mennesker, råbte han til holdet. Det gav to mål og spænding tilbage i kampen, og Sct. Jacobi fik medvind i modvinden.

Hverdagens helte

Den stærke blæst er ikke et problem i Vestjylland, og det kunne være blevet til en udligning. Men et fælt målmandsdrop lukkede kampen, der altså gav en fortjent sejr til hjemmeholdet.

Ifølge Jakob Jensen fra Brorsonskolen giver kampene stor opmærksomhed til pigerne på skolen. ? De er sådan lidt helte i hverdagene. Det giver supergod stemning på skolen at deltage. Og vi sætter jo rekord for hver kamp, vi er aldrig kommet så langt før, siger den stolte træner.

Kun to kilometer skiller de to skoler fra hinanden. Så kampen måtte bare ikke tabes, var pigerne på begge hold enige om. Der stod mere end næste runde på spil. Det handlede om håneretten i Varde. ? Dem vil vi bare ikke tabe til, de har jo også noget internt sammen alle pigerne, siger Brorson-træneren.

Og det sås tydeligt i kampen, hvor de flot spillende piger indimellem løb og pjattede med hinanden på tværs af trøjefarverne. I en spændende kamp med pasninger på tværs af banen og dybdeløb i begge ender var Brorsons Helle Schmidt en nydelse at se på midtbanen. Anføreren var bindeleddet mellem de forskellige kæder på holdet. Foran kæresten Simon og resten af skolen var hun sit holds bedste.

Efter overstået efterårsferie er modstanderen Havrehedskolen.

10/02/09

Brorsonskolen i den danske verdenspresse

Torsdag var Brorsonskolen mediestof i både radioer og de landsdækkende aviser.

Baggrunden var en skrivelse til drengebørnenes forældre i 0.-2. klasse om der var brug for lidt mere tissetræning når man som dreng ville stå op for at tisse på indskolingens toiletter.

Et problem der har eksistert længe - hvorfor det var nødvendigt at få forældrene med på banen.

Skrivelsen kan du se her.

JydskeVestkysten har haft stor dækning af problematikken. (klik på linket for at komme til artiklerne på JVs hjemmeside).

Jyllandsposten og Politikken bragte også artikler om vores indsats for drengenes mandighed.

Godmorgen P3 var tidligt på veje torsdag morgen idet skolelederen blev interwivet kl 6.25.

Derefter fulgte Radio Scala og Eftermiddag på P4. TV2 nyheder var også på banen og planen var et indslag i nyhederne torsag aften; men dette vigtige problem kunne ikke måle sig med galla i operaen eller forsvarskommnadoens arabiske oversættelse af bogen om elitesoldaterne i krig. Så der er en elev i 1. klasse der blev skuffet over ikke at være kommet i fjernsynet.

Mediedækningen har bevirket mange positive henvendelser til skolen om dette vigtige problem, der ikke kun drejer sig om drengenes tissevaner; men også elevers lyst til at bruge skolens toiletter.

 


Opfordringen til drengene!

09/25/09

Brorsonskolen på bazar

Torsdag aften blev der afholdt Skolebazar i Hellehallerne med deltagelse af ca. 700 lærere, skolebestyrelsesmedlemmer og politikere.

Formålet med arrangementet var at dele viden om skolernes foskellige tiltag. At dele ud af det "guld" som findes på Varde Kommunes skoler.

Med stor engagemenet og kreativitet blev skolernes projekter præsenteret. Fra Brorsonskolen havde vi valgt at præsentere vores stavemaraton og det nye tiltag en matematikraket. Antallet af besøgende på standen viste en stor interesse for disse projekter og der blev stillet og besvaret mange spørgsmål. Bazaren var bygget op omkring den undervisningssituation eleverne blive sat i, dvs der også var frugt og vand til gæsterne. Derudover hovedbrud for de måske logisk tænkende ;-).

Per Fibæk Lauersen sluttede af med et foredarg om den gode lærer og den gode undervisning.

 


Brorsonskolens stand ved skolebazaren

09/18/09

Påskønnelse til lærer Hans Kjær


Michelle Tange overrækker diplom og gave til Hans KJær

Foreningen af "Giftet Children" i Danmark overrakte i dag Hans Kjær en påskønnelse for den indsats han har lavet for at give William Tange et alternativ til den almindelige undervisning. William er karakteriseret som værenede meget intelligent; med de problemer det giver i forhold til omgivelserne både på det faglige og sociale område.

I motivationen fra forældrene til William femhæves det bl.a. at Hans Kjær ved engagement og kreativitet og til tider vilde ideeer fik genvundet Williams tillid og tro på sig selv. Et engagement der gav William mulighed for at arbejde med og udvikle sine sociale kompetencer. Hans Kjærs har vist forståelse, nysgerrighed og rummelighed og været en god støtte og samarbejdspartner - og ikke mindst deltaget i dialog mbåde med William og forældrene.

Se dette filmlink om talentudvikling optaget i 6. klasse i foråret 2009 af undervisningsministeriet. 

 

09/18/09

Skolefodbold

Så blev det tid til de første kampe på hjemmebane i et par år. Rammerne var fine, god bane og solskin samt rigtig mange tilskuere. Første kamp var drengenes kamp mod Grønvang Skolen fra Vejen.  Kampen var jævnbyrdig, men desværre var gæsterne mere skarpe foran målet end vi var, resultatet blev derfor et nederlag til sidste års semifinalister på 0-3. Pigerne spillede mod Bakkevejens Skole fra Bramming, også her var kampen jævnbyrdig, dog med et lille overtag til vores piger. Tilskuerne blev vidner til en kamp med flot teknisk spil og god fight, kampen endte med en sejr på 2-1 til os. I næste runde venter Bryndum Skole fra Tarp, kampen spilles tirsdag den 22/9 kl. 11.45 i Tarp.


Drenge og pigeholdet i EBs skoleturnering

09/10/09

Nationale test

Så er de her!

testfasen er overstået og testene frigivet. Fra foråret 2010 afvikles de nationale test.

Af nedenstående tabel fremgår det, i hvilke fag og på hvilke klassetrin der skal gennemføres obligatoriske nationale test: 

 

Fag og klassetrin

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Dansk/læsning

 

 

 

 

 

 

 

Matematik

 

 

 

 

 

 

 

Engelsk

 

 

 

 

 

 

 

Geografi

 

 

 

 

 

 

 

Biologi

 

 

 

 

 

 

 

Fysik/kemi

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidsplan

 

 

Periode

Test

21. oktober ? 27. november 2009

Frivillige test:

Alle 10 test (udgaven fra pilotfasen).

15. februar ? 30. april 2010*

Obligatoriske test:

Matematik 3. og 6. klasse, engelsk 7. klasse samt fysik/kemi, geografi og biologi 8. klasse.

1. marts ? 30. april 2010*

Obligatoriske test:

Dansk/læsning 2., 4., 6. og 8. klasse.

*Der vil blive reserveret enkelte dage i april 2010 til generalprøve på folkeskolens digitale afgangsprøver

 

Hvis der forekommer ændringer i tidsplanen, vil skolerne få direkte besked af Skolestyrelsen.

 

09/05/09

For få timer til eleverne?

Jyske Vestkysten bringer i dag en artikel om at skolerne giver for få undervisningstimer til eleverne.

Der oplyses at der er 9 skoler i Varde Kommune der ikke opfylder minimumsbetingelserne.

Stor var overraskelsen da jeg konstaterede at Brorsonskolen var på listen.

Det viser sig ved nærmere gennemsyn af tallene (kan ses på dette link: http://statweb.uni-c.dk/uvmtimetal/Default.aspx?kmd=573&periode=2005-2007), at vi ikke giver timer nok til klassens tid. Dette må bero på en fejl i datamaterialet - Brorsonskolen har i alle årene givet én lektion om ugen til klassens tid, hvilket svarer til 90 timer i hver af de tre perioder der er i talmaterialet.

Vi står også til at give for få timer til prakstisk musiske fag i overbygningen (7.-9. klasse). Dette beror på at vi tilbyder det der skal tilbydes af timer til idræt og valgfag; men forbruget af timer er væsentlig mindre, da eleverne, specielt i 9. årgang IKKE tager i mod tilbudene, hvorfor holdene heller ikke bliver oprettet - derfor står vi med røde tal i den gruppe.

Timefordelingsplanerne - som er grundlaget for indberetningerne til Uni-C kan ses her

Timefordelingsplaner for 2005/06-2007/08

08/31/09

Flotte resultater i skolefodbold

Så oprandt dagen, hvor vi skulle spille vores første kamp i årets skolefodboldturnering.

Fredag den 28/8 tog begge hold fra Brorsonskolen, med kurs mod Brørup.

Pigerne var første hold i aktion, og de gav en opvisning i powerplay. Fra første minut sad de på kampen, men der skulle gå 25 min. Inden den første scoring faldt. Pigerne udviste stor gejst og løbeglæde og de kørte rundt med modstanderen. Kampen endte med en sejr på 4-0 til Brorson og en målvogter der var en smule kold?? hun fik lov at røre bolden én gang.

Mere spænding var der i drengenes kamp, de blev udsat for et sandt stormløb i kampens første10 min. Efterhånden fik drengene dog mere styr over spillet og kunne noget ufortjent bringe sig foran med 1-0. Det blev også 2-0 inden pausen. 2. halvleg startede som første, og i løbet af 5 min. var stillingen 2-2. Drengene mistede heldigvis ikke modet ovenpå den start, men kom godt tilbage, ikke mindst takket være 3 mål af Casper Juhl. Kampen endte 5-2 til Brorson.
Herfra skal der siges tak til begge hold for en super indsats.

Jakob S. Jensen

08/28/09

Referat

fra skolebestyrelsesmødet d. 27. augsut er klar på skolebestyrelsens side.

08/26/09

SKOLEFODBOLDHOLDET vs. FC TROLD senior 6-8 (1-5)


FC Brorson


Tirsdag aften havde personalet fra SFO Troldedynastiet samlet et hold, som skulle spille en træningskamp mod skolens skolefodboldhold, der skal i kamp på fredag på udebane mod Brørup Skole. I første halvleg gjorde rutinen udslaget, da 'de gamle' trolde var mest direkte i spillet, og stod solidt i forsvaret, så de unge fyre, som skal forsvare Brorsonskolens farver i Ekstra Bladets skolefodbold turnering, ikke kom til mange chancer. Troldene førte med komfortable 5-1 ved pausen, og troede det ville blive en formssag at køre sejren hjem i anden halvleg. Men første og anden halvleg var som nat og dag.! I anden halvleg tog eleverne teten og var spilstyrende - det var tydeligt at se, at de havde lagt en anden taktik, hvor spillet blev mere direkte, og der blev spillet meget mere over fløjene, hvilket bragte dem mange flere chancer.! Dette satte også sit tydelige aftryk på resultatet, da eleverne vandt anden halvleg med 5-3, så det samlede resultat blev 8-6 til Troldedynastiets personale. Om troldenes dårlige anden halvleg skyldes, at de ikke ville ydmyge eleverne, eller om de unge til sidst tog de gamle på kondien, står hen i det uvisse og afhænger sikkert af, hvem man spørger :-) Efter kampen sluttede holdene af med en straffesparkskonkurrence, hvor eleverne var en tand skarpere end FC Trold senior og vandt med 5-4. Troldedynastiet var efter kamp og straffesparkskonkurrence vært ved en sodavand, og ønskede eleverne held & lykke i fredagens kamp i Brørup.!

//Michael Møller, SFO Troldedynastiet.  

08/21/09

Dagsorden

til skolebestyrelsesmødet d. 27. august kan ses på denne side KLIK

klik på overskriften

 

.

08/12/09

Første skoledag

Så oprandt dagen, hvor forventningsfulde elever og lærere mødtes igen.

Traditionen siger at vi skal mødes i skolegården. Den er blevet brudt de sidste par år pga. af regn. Men i år så det godt ud og vi nåede da også at blive budt velkommen af skolelederen og der blev sunget morgensang inden regnen forkortede velkomsten i skolegården.

Der blev budt særlig velkommen til alle nye elever, nye lærere og forældrene. Carl Freddy Pedersen blev hyldt for sit 40 års lærerjubilæum heraf de 30 år på Brorsonskolen.

Herefter gik det hurtigt med at komme ind i klasserne. Regnen holdt dog straks op da vi var inden døre.Smiley

I morgen er det så almindelig skoledag for alle.

 


Første skoledag - morgensang

Dannebrog til tops

Regnvejr

06/29/09

Kalender for ....

.. skoleåret 2009-2010 finder på en nyoprettet side til kalenderen.

Kalenderen er foreløbig, og er revideret d. 29.06.09

UVM nyhedsarkiv

nyhedsarkiv